5 saker jag dagdrömmer om

Alltså visst känner vi att våren är på gåååång. Ja jag är fullt medveten om att vi fortfarande är mitt i vintern, men vi är oavsett på väg mot ljusare tider och det pirrar ordentligt i magen! Min bästa tid på året är snart inom räckhåll och jag blir nästan svimfärdig när jag tänker på det. April, maj och juni. Jag blir tårögd. Jag vill brista ut i sång och springa ut över öppna fält. Och några saker som jag dagdrömmer lite extra mycket om är:

Första mini-äventyret. Just det här är en väldigt stor grej för oss. Varje år runt april-maj tar vi oss ut på vägarna för årets första mini-äventyr med vanen. Och jag kan knappt beskriva med ord hur mycket jag älskar den här stunden. Från att vi står ute på gatan utanför vårat hus kvällen innan och städar ur vanen. Vi dammsuger, torkar rutor, ser över våra campinglådor. Sen lyfter vi in sängen och bäddar. Jag tar ut ett varsitt glas vin som vi kan sippa på medans vi roddar i ordning. Med åren har vi blivit mer och mer effektiva i våra förberedelser. Vilket gör att vi kan vakna upp dagen efter och i princip bara sätter oss i bilen och åker. Och vart brukar vi ta vägen då på årets första mini-äventyr? Jo men det kan vara en tur över till Gotland, eller så åker vi ner mot de djupa skogarna i Dalsland och Värmland. Eller norrut mot Vildmarksvägen. Eller så tar vi bara sikte mot solen och hamnar där vi hamnar, kanske Danmarks västkust! Vart vi kommer ta vägen i år vet jag inte än. Men bara tanken på att vi står där kvällen innan i en mysig tröja och packar inför äventyr gör mig TOKIG. Och att komma ut på vägarna tidigt på säsongen är något helt annat. Dofterna, lugnet, förväntan i luften. Det är verkligen en dröm!

Första dagen jeansjackan åker på. Jeansjackan är enligt mig den absolut snyggaste vårjackan. Den är klassisk och funkar år efter år. Och första dagen man kan dra på sig sin jeansjacka utan att frysa, ahhh den är härlig. Den snyggaste looken jag vet på min kille är när han kör klassiska Levis jeans, vit T-shirt och såklart jeansjackan. Och ett par coola boots. Oufhh hett

Första hänget på våran uteplats. Under de 2 år som vi har bott i huset så har vi haft som en liten invigning av uteplatsen tillsammans med min killes lillebror och hans bästa kompis. Det är ju så mysigt att hänga med killar. Den första lördagen med sol och lite värme så kommer dom över till oss och vi skålar in våren. Solen värmer skönt men den förflyttar sig också ganska snabbt så vi får flytta efter bord och stolar så vi kan få sol så länge som möjligt. Tillslut sitter vi längst ner i hörnet under murgrönan och suger in den sista solen. Bubbel dricks och jag dukar fram snacks. Tröjor åker på och när solen gått runt hörnet flyttar vi in och äter en mysig middag. Sen fortsätter kvällen med musik quiz oftast med tema filmmusik som jag knåpat ihop och sätter killarna på prov i deras filmkunskaper.

Första natten ute på Lisö. Våran lilla skogsbungalow med bara en liten kort promenad till närmsta badklippa. Årets första helg här ute är så mysig! När vi liksom öppnar upp för säsongen. Vi packar med oss godsaker och vin. Jag piffar med lite blommor och Tobias röjer på tomten. Kanske att vi grillar nån god fisk och efter middagen tar vi en kvällspromenad ner till vattnet. Vi pratar om att snart kommer vi ligga här och sola och ta årets första dopp. Jag tror att jag tog första doppet redan i början av maj förra året. Sen strosar vi tillbaka och tänder upp med ljus inne i huset och kryper ner i sängen och tittar på en spännande film. Morgonen efter bjuder på sol och då lyfter vi ut våra utemöbler på gräsmattan där solen lyser som mest och äter en skål med havrepuffar, jordgubbar och mjölk. Lägg av vad hääärligt!

Första dagen utan strumpor. Hallåj! Är det bara jag som rockar tofflor eller sandaler från jaaa men kanske börjar av april iallafall? Birkenstock-brännan brukar vara ett faktum redan i maj.

Lämna en kommentar